Rešite se tamnih podočnjaka uz pomoć ovog sjajnog sastojka za manje od 50 dinara

Rešite se tamnih podočnjaka uz pomoć ovog sjajnog sastojka za manje od 50 dinara

Autor: | 27/11/2020

0

Podočnjaci i soda bikarbona - tamni krugovi ispod očiju biće prošlost!

Tamni podočnjaci, bez sumnje, izazivaju veliku zabrinutost kako kod žena, tako i kod muškaraca. Mnoge pripadnice lepšeg pola, ma koliko se trudile, da dosta spavaju, unose puno vitamina C u svoj organizam i dalje imaju tamne podočnjake. Podočnjaci su vrlo često prvi signal koji upućuje na to da u organizmu postoji neki problem ili neravnoteža. Neke od bolesti na koje ukazuju podočnjaci su problemi sa bubrezima, anemija, posledice stresa, kardiovaskularne bolesti. I izbor hrane igra veliku ulogu u nastanku podočnjaka. Najnovija istraživanja kažu da je jedan od najčešćih razloga formiranja tamnih krugova upravo preterano naprezanje očiju.

Pročitajte: Dragoceni “beauty” saveti - Recite zbogom podočnjacima!

Photo by HbrH iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Brojni kozmetički saloni nude razne tretmane kojima se tamna boja podočnjaka vremenom smanjuje. Ukoliko dosta radite za računarom, tabletom ili volite da provodite vreme gledajuću u ekran mobilnog telefona, evo sjajnog trika kako da otklonite umor sa svog lica. U tome će vam pomoći sjajan saveznik, koga sigurno imate u vašem domu - soda bikarbona!

Zahvaljujući svojim prirodnim izbeljujućim osobinama, soda bikarbona uspešno izbeljuje tamne podočnjake. Soda bikarbona ima prirodna svojstva da vrši piling kože i stoga pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože ovog područja, pomažući u uklanjanju tamne boje. Ona će poboljšati cirkulaciju krvi ispod očiju, što i te kako doprinosi smanjenju tamnih podočnjaka.

Pročitajte: Soda bikarbona – čudotvorni prah!

Photo by Geo-grafika iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Sve što treba da uradite je da uzmete 1 kašičicu praha sode bikarbone i da stavite u manju posudu. Dodajte malo vode i dobro promešajte da dobijete ujednačenu pastu, koja nije mnogo gusta. Ova pasta treba da bude glatka za primenu i nanošenje u oblasti ispod očiju. Pastu nanesite na oblast ispod očiju zadnjom stranom kašike koju ste već koristili za mešanje sastojaka. Korišćenje kašike za nanošenje paste od sode bikarobne i vode će vam pomoći da sprečite iritaciju koja može biti prouzrokovana trljanjem ispod površine oka.

Dakle, nikako nemojte da utrljavate smesu već je lagano nanesite zadnjom stranom kašike. Ostavite da soda bikarbona maska za podočnjake odstoji oko 15 minuta. Na kraju je samo isperite sa puno čiste vode. Osušite kožu čistim ubrusom, nežno tapkajući i primenite obavezno hidratantno sredstvo. Ovaj tretman možete da primenjujete jednom dnevno dok ne izbelite podočnjake.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by GeneralPhotos iStock/Getty Images Plus via Getty Images