Dragoceni "beauty" saveti: Recite zbogom podočnjacima!

Dragoceni "beauty" saveti: Recite zbogom podočnjacima!

Autor: | 08/08/2020

0

Pokušali ste sve, ali i dalje nikako da se rešite podočnjaka. Danas vam zato predlažemo neke od ovih prirodnih recepata koji će vam pomoći da umanjite tamne kolutove ispod očiju, ali i otečenost. Evo kako se rešiti podočnjaka:

Vrećice zelenog čaja

Na oči stavite hladne vrećice skuvanog zelenog čaja i držite ih nekoliko minuta. Za ovo će vam posebno biti zahvalne “umorne” oči, jer kofein, koji se nalazi u ovom čaju, sužava krvne sudove ispod podočnjaka i smanjuje crvenilo. Osim toga, zeleni čaj će dodatno zategnuti kožu ispod očiju.

Pročitajte: “Krivci” za pojavu podočnjaka

Hladno mleko

Natopite vatu hladnim mlekom i stavite je na kapke i podočnjake. Kiselina iz mleka omekšaće i dodatno nahraniti vašu kožu. Mleko sadrži i proteine, enzime, aminokiseline i antioksidanse, koji jačaju i oporavljaju oštećenu kožu.

Kako se rešiti podočnjaka - Kolutovi krastavaca

Opšte je poznato da krastavci sadrže antioksidanse koji umanjuju iritaciju, ali kada pričamo o podočnjacima, trik je u tome da krastavci budu izuzetno hladni. Kolutove krastavca držite na očima do pet minuta, a efekat hlađenja značajno će smanjiti otekline.

Spavajte na leđima

Spavanje na stomaku i boku uzrokuje nakupljanje tečnosti ispod očiju tokom noći, što utiče na stvaranje podočnjake i otečenost. Zato, spavajte na leđima i ako je moguće na većem ili dva jastuka.

Kako se rešiti podočnjaka? Pijte više vode

Voda pomaže da iz organizma izbacite toksine i ujedno umanjuje količinu soli koja je nakupljena ispod očiju. Jednostavno, zar ne?

Skidajte šminku

Vodite računa o tome da prilikom skidanja šminke uklonili i svu maskaru i senku oko očiju. Za predeo oko očiju koristite proizvode za područje oko očiju kako biste to detaljno uradili.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty

Najnovije vesti