Ključ lepote nekadašnje mis sveta: Prijanka Čopra otkriva svoje beauty tajne

Ključ lepote nekadašnje mis sveta: Prijanka Čopra otkriva svoje beauty tajne

Autor: | 22/08/2021

0

Prijanka Čopra - Lepota je u jednostavnosti

Prvo što nam je bolivudska zvezda rekla kada smo se našli na čašici razgovora o njenoj bjuti-rutini i omiljenim kozmetičkim proizvoda bilo je pomalo neočekivano i ne baš uobičajeno za otvaranje jedne lajfstajl teme.

- Sve ovo je samo veliki mlin - tvrdi Prijanka Čopra i dodaje da glumački život nije nimalo glamurozan kao što se neupućenima na prvi pogled čini.

‒ Sve je lepo kada posmatrate sa strane. Crveni tepih, haljine poznatih kreatora, ali – to je zaista jedan mlin. Danas sam ceo dan provela u vodi, udarali su me talasi, a sve zbog dva minuta koliko ukupno traje scena u filmu koji snimam.

Pročitajte: Prijanka Čopra u novoj vili proslavila prvu godišnjicu braka (foto)

Tom Munro za Max Factor

 

Prijanka je više od dvadeset godina u centru pažnje planete. Pored glume bavi se i humanitarnim radom, proglašena je za ambasadora dobre volje Unicefa, a još se sećamo raskošnog venčanja 2018. kada je pevaču Niku Džonasu izgovorila sudbonosno “da”. Nekadašnja mis sveta vlasnica je kompanije koja se bavi proizvodnjom preparata za negu kose Anomaly, a ni to nije sve. Odnedavno je zaštitno lice i saradnik imperije Max Factor.

‒ Veoma sam srećna i uzbuđena što sam postala deo evolucije renomiranog brenda i što zajedno otvaramo novo poglavlje.

Pročitajte: Nega Monike Beluči - Tajna je tako jednostavna

Pričaćemo malo o negi, ali i o bildovanju samopouzdanja, društvenoj odgovornosti i lekcijama kroz koje je prošla dok nije naučila kako da se opusti.

‒ Svi bi trebalo da budemo društveno odgovorni. Odrasla sam u Indiji, zemlji kontrasta, gde u istoj ulici možete da vidite i raskošne vile i puku sirotinju, no ima toga i u drugim krajevima sveta. Još kao dete shvatila sam šta svakom ljudskom biću mora da bude omogućeno, a to su, na prvom mestu, sloboda, krov nad glavom, voda i hrana. Niko ne kaže da treba da ispraznite novčanik kako biste pomogli, to vas ne čini filantropom. Najvažnija je briga o drugima, empatija, želja da nešto promenite nabolje. “Budite promena koju želite da vidite u svetu” ‒ rekao je Gandi. Verujem da sve počinje od toga.

U kom periodu života ste sebi bili najlepši?

‒ Sebi sam najlepša kada sam ispunjena samopouzdanjem. Kada nosim odeću u kojoj se osećam dobro, kada mi se sviđa mesto na kom se nalazim, kada radim ono što volim...

Šta vam uliva samopouzdanje?

‒ Verujem u sebe i svoju snagu, fokusiram se na sve što radim, kako u profesiji, tako i u svakodnevnom životu. Znam koje karte mogu da bacim na sto, svesna sam stvari u kojima sam najbolja i njih stalno razvijam. Samopouzdanje je glavna čovekova moć. Naravno, i meni se nekad desi loš dan, ali čim osetim da nailazi, podsetim sebe na ono što najbolje znam i zahvaljujući čemu sam stigla do pozicija na kojima sam danas.

Pročitajte: Glamurozno Chopard izdanje lepe Indijke - Dijamanti Prijanke Čopre za prvi crveni tepih u Kanu (foto)

Nedavno ste postali globalni ambasador brenda Max Factor. U čemu, ili kome, pronalazite bjuti-inspiraciju?

‒ U ljudima od kojih učim tajne lepote. To su, pre svih, mejkap-artisti, sa kojima mi se često ukazuje prilika da sarađujem zahvaljujući poslu kojim se bavim. Srećna sam i zahvalna što sam prepuštena rukama i kreativnosti vrhunskih majstora – moje lice im je kao slikarsko platno. Objašnjavaju mi najnovije tehnike i otkrivaju šta je aktuelno, sve saznajem iz prve ruke. Uostalom, oni su ti koji diktiraju trendove.

Omiljeni “look” za crveni tepih?

‒ Imam ih nekoliko, a ne menjaju se već dvadeset godina. Možda bih izdvojila najdraži, na dodeli “Emi” nagrada 2016. godine, u crvenoj haljini sa potpisom Džejsona Vua. Naravno, imala sam i crveni karmin. Sve boje su se savršeno poklopile. Čista magija.

Pročitajte: Mala crna haljina poslata u istoriju - Moda na crvenom tepihu 93. dodele Oskara podelila javnost (foto)

Getty Images

 

Koliko često stavljate puder kada niste pred kamerama? Imate li posebnu tehniku?

‒ Najvažnija je dobra baza. A mišljenja sam da puder treba tako naneti, da izgleda kao da ga uopšte nemate. Dovoljno je samo da prikrije nedostatke na licu. I da bude prijatan, a ne da se sve vreme osećate kao da imate masku. Najčešće ga nanosim prstima, a potom sve lepo izravnam bjuti-blenderom. Preporučujem Max Factor Facefinity All Day Flawless Foundation, preparat “tri u jedan”, jer predstavlja kombinaciju prajmera, pudera i korektora. Na vama je samo da izaberete nijansu.

Kako izgleda vaša dnevna mejkap-rutina?

‒ Nemam veliku torbu za šminku, odmah da vam kažem. (smeh) Nemam ni vremena da se igram preparatima ili eksperimentišem. Tu je uvek omiljena paleta sa nijansama koje koristim i preko dana i u večernjim satima. Max Factor Masterpiece Nude Palette je fenomenalna. Volim da istaknem oči, u svako doba. Preko dana mi je dovoljna maskara, plus neka blaga senka. Divine Lashes Mascara odlična je za brzo i lako uvijanje trepavica već posle jednog poteza četkicom. Ne stvaraju se grudvice, a volumen je impresivan.

A kad padne noć? Pojačavate li boje na licu u večernjim satima?

‒ U tom periodu odgovaraju mi tamnije nijanse. Sve kod mene mora da bude lako i efikasno, pa se često desi da nanesem tamnu senku preko one koja već stoji na očima. Preferiram „smokey eyes“, ali ne preterujem. Ponekad koristim ajlajner.

Pročitajte: Grej je okej - Seda kosa je novi trend!

Modeling, gluma, filantropija, kozmetičke linije... Mnogo toga ste postigli za svojih 39 godina. Na šta ste najviše ponosni u dosadašnjoj karijeri?

‒ Veoma teško pitanje. Bilo je mnogo prekretnica u životu koje su me odvele drugim, ispostavilo se boljim putevima, bilo je i nekih pogrešnih. Moja porodica, majka, suprug, brat, prijatelji, svi su ponosni na mene, i to je ono što me čini najsrećnijom. Na njih sam ponosna. Uvek gledam napred, ne osvrćem se i ne spavam dugo na lovorikama. Radujem se onom što me čeka.

Kada biste mogli da se vratite u prošlost, šta biste poručili dvadesetogodišnjoj Prijanki?

‒ Rekla bih joj: “I to će proći.” I da se opušta kad god može. U to vreme sebe sam smatrala jednom velikom greškom i često sam se osećala kao da će celo nebo da se sruši na mene. U tridesetima sam shvatila da svet ipak ne funkcioniše tako. I da vreme leči sve.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još