Ako hoćete da ga zavedete, pažljivo birajte parfem: Sa ovih 8 mirisnih nota nećete pogrešiti

Ako hoćete da ga zavedete, pažljivo birajte parfem: Sa ovih 8 mirisnih nota nećete pogrešiti

Autor: | 16/05/2021

0

Top parfemi ovog proleća su sinonim za flert, ljubav i strast

Omiljeni parfem mnogo govori o nama. Drugim rečima, mirisne note deo su našeg identiteta, neka vrsta lične karte, i veoma je važno odabrati one koje nam pristaju. Znate već da postoji takozvana parfemska kultura, mala pravila u skladu sa godišnjim dobima. Ovog puta predstavljamo vam najtraženije prolećne “modele”.

Na bočici parfema Gucci Guilty Love Edition piše: “Nismo zajedno, ali trebalo bi da budemo.” Dakle, napravljen je da bude mamac, i stvarno mu je nemoguće odoleti. Na “svečanom otvaranju” nastupaju crveni biber, malina, narcis, bergamot i grejpfrut, srednje note čine ljubičica i jasmin, a bazne mošus, pačuli i amber.

Pročitajte: Na pitanje koji joj je omiljeni parfem, Jelena Đoković iznenadila odgovorom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

I Guerlain je iskoristio bergamot za novu toaletnu vodu u legendarnoj seriji “Aqua Allegoria”. Aromatični voćni miris Granada Salvia sadrži i crnu ribizlu, limun, nar, tu su i žalfija, ruža, čempres i mahovina. Osvežavajuće i inspirativno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Guerlain (@guerlain)

Citrusni koktel od limuna, mandarine i nara, uz dodatak belog mošusa, sandalovine i žalfije, koja je ove sezone očigledno glavni “začin”, i nekoliko vrsta ruža ulaze u sastav toaletne vode Dolce & Gabbana Dolce Rose, koju je italijanska imperija lansirala prvih dana ove godine. “Šećerna vodica” u “dolce vita” stilu!

Pročitajte: Top parfemi ovog proleća

Za nos, a i oči, zapašće vam i parfem Floral Street Neon Rose, sa akordima od jabuke, ribizle, kineskog bibera, ruže, egipatskog jasmina, ciklame, breskve, ekstraktom belog kedra i ambera. Dizajneri su mislili i na ekologiju – bočica je biorazgradiva.

Šafran, ruža iz Damaska, vanila, drvene i kožne note čine formulu mirisnog eliksira Byredo Lil Fleur Rose, dok piramidu toaletne vode Miss Dior Rose N'Roses grade omiljeni sastojak ove kuće – provansalska ruža, kao i geranijum i mandarina. Dodir proleća za žene koje znaju šta žele.

Pročitajte: Parfemi -  Tajne žena koje uvek dobro mirišu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Jo Malone predstavlja limitiranu ediciju sa parfemskom notom Red Hibiscus Cologne Intense na čelu. Kao što ime kaže, u glavnoj ulozi je hibiskus, a asistiraju mu citrusi, jasmin, vanila, jilang-jilang.

Iako nije novitet, Chloe Eau de Parfum toliko je moćno ženstven da je postao klasik. Senzualna orijentalna kompozicija – kedar, amber i liči – u savršenoj je harmoniji sa romantičnim cvetnim notama božura, ruže, magnolije i frezije.

Sephora promo

 

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin

Pročitajte još