Parfemi: Tajne žena koje uvek dobro mirišu

Parfemi: Tajne žena koje uvek dobro mirišu

Autor: | 08/09/2019

0

Postoje žene koje baš uvek mirišu dobro, bez obzira na to koje je doba dana. Podelile su svojih osam tajni uz pomoć kojih to postižu, a kojima se može poslužiti svako od nas.

1. Biraju jače mirise

Dok citrusni mirisi brzo izlape, začinjeni i drvenasti mirisi s notama poput sandalovine duže se zadržavaju na koži. Stoga ako želite da se parfem duže oseti, birajte one malo jače.

2. Mirise nanose u slojevima

Od gela za tuširanje preko losiona za telo do ulja, većina omiljenih ženskih mirisa dolazi u različitim oblicima. Kada nosite više tih mirisa odjednom, stvarate slojeve mirisa koji će se osetiti tokom čitavog dana.

3. Znaju gde je najbolje naneti parfem

Parfem nanose na toplija (i često skrivenija) mesta na telu, poput stomaka i grudi, kao i iza kolena i ušiju. Zbog topline tih delova tela miris će u potpunosti razviti gornje, srednje i bazne note, pa će se u potpunosti i osetiti.

4. Nikada ne utrljavaju parfem

Mnoge žene po navici trljaju donji deo dlana o drugi dlan kada nanesu parfem, ali pokušajte da se te navike rešite. Naime, utrljavanjem parfema gube se gornje note, zbog čega će se osetiti samo srednje i bazne, pa će se miris parfema kraće zadržati na koži.

5. Znaju kada je najbolje naneti miris

Najbolje vreme za nanošenje mirisa je odmah posle tuširanja, dok je koža još uvek mrvicu mokra. Vlaga će omogućiti mirisu da se duže zadrži na koži. Osim toga, na taj način miris će se upiti pa neće postojati rizik da zamrljate svoju omiljenu bluzu ili da nakit izgubi boju kada dođe u kontakt s tek nanesenim parfemom ili uljem za telo.

6. Održavaju vlažnost kože

Uvek hidrirajte kožu pre nego što na nju nanesete parfem. Suva koža obično upije određenu količinu mirisa, zbog čega miris brže izbledi. Kada je koža hidrirana, parfem će duže trajati.

7. Parfeme drže na dobrom mestu

Izloženost vrućini i vlazi uništava molekule mirisa u parfemu pa izbegavajte da bočice parfema držite u kupatilu. Najbolje ih je držati u rashlađenim, suvim delovima kuće, na primer na gornjoj polici ormara.

8. Parfem nanose barem dvaput tokom dana

Koža je živi organ koji diše i ne može unedogled na sebi zadržati miris. Zato je najbolje uvek uz sebe imati bočicu parfema kako biste tokom dana osvežili miris koji nosite na sebi i kako biste uvek mirisali dobro, piše zadovoljna.hr.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock
Tagovi: parfemi žene

Pročitajte još