Bjuti saveti Danijele Dimitrovske: Tajne lepe i zdrave kože lica

Bjuti saveti Danijele Dimitrovske: Tajne lepe i zdrave kože lica

Autor: | 28/03/2021

0

Danijela Dimitrovska otkriva kako počinje svoj bjuti-dan i zbog čega u poslednje vreme traži savete od nutricioniste

Da li možete da zamislite Danijelu Dimitrovsku-Amidžić kako govori da se umorila od vežbanja? Da li vam zvuči čudno kad od nje čujete da je potražila pomoć nutricioniste, a znamo da je od 2004. godine, kada je ušla u svet mode, vodila računa šta, kada i koliko jede? Međutim, direktorka agencije “Models Inc – Elite Model Look” pričala nam je upravo o tome, ali i o preparatima koje je nedavno otkrila, filerima, botoksu i laserima. Bjuti saveti Danijele Dimitrovske zlata su vredni.

Pročitajte: Nega Monike Beluči - Tajna je tako jednostavna

Vichy

 

Insistirate li na tome da proizvodi za negu koje koristite budu organski, bez parabena i silikona, ili vam je važno da su kvalitetni bez proučavanja deklaracije?

‒ Dobro je da nemaju mnogo komponenti i da su po mogućstvu organski, ali oni nekad nisu odgovarajuća opcija. Uvek sam govorila da imam dobru kožu, međutim, prošle godine odjednom joj se nešto desilo. Pojavio se osip, pretpostavljam kao posledica stresa sa kojim smo se svi suočili. Sa željom da mi se koža što pre vrati u pređašnje stanje, nisam se mnogo bavila sastavom preparata, već efektima. Mnoge sam probala, nisu davali rezultate, a onda sam otkrila liniju “La Roche-Posay”. Njihove kreme zaista su mi pomogle, kao i tretmani “Alma” laserom kod doktora koji mi dugo neguje lice. Taj laser je savršen i za održavanje jedrine i mladalačkog izgleda.

Svojevremeno ste rekli da ćete tek u pedesetoj posegnuti za filerima.

‒ Realnije je da kažemo u četrdesetim godinama. (smeh) Trudiću se koliko god mogu da izbegnem veće količine. Zato se stalno “mackam”, bežim od sunca, radim mezoterapiju... Naravno, nisam protivnik filera i botoksa, jer što ne bismo popravili ono što nam se ne dopada. Ipak, treba paziti i znati kada se s njima počinje, na koji način se rade i kom lekaru ćete ukazati poverenje.

Pročitajte: Biljana Obradović ovoj bjuti rutini verna je još od tinejdžerskih dana

Kako počinjete bjuti-dan?

‒ Umijem se običnim bebi-sapunom, koji koristim i za laku noć. Potom stavim kreme koje sam pominjala, pa “Vichy” hijaluronski serum oko očiju, na čelo, između obrva i nazolabijalni predeo. Ranije sam koristila različite kreme za zonu oko očiju, a sada ne moram da brinem o tome. Eto, i taj serum ima zadatak da odloži filere. (smeh) Uz već pomenuto, jasno je da kod mene postoji “timski rad”.

Da li ćete sada, kad smo na korak od proleća, promeniti proizvode kojima negujte lice?

‒ Uvek to radim. Zimi je, naravno, nega pojačana, pa zato koristim više preparata, a tokom leta nekad ne stavim čak ni dnevnu kremu. Budući da vrhunac moje letnje šminke predstavljaju maskara, malo rumenila i sjaj, za čišćenje lica dovoljna mi je micelarna voda.

Imate li favorite među maskama za lice?

‒ Kad sam bila mlađa, sama sam ih pravila, a sastojci su bili iz špajza i frižidera. No, u nekom trenutku morate licu da pružite nešto kvalitetnije, jer koža nije ista u dvadesetim i tridesetim godinama, da ne govorim kasnije. Kad biram masku, nije mi toliko važan brend, već da li odgovara mojoj mešovitoj koži. Posle lošeg iskusta sa kožom koje sam pomenula skeptična sam prema svemu što stavljam na lice, pa zato manje eksperimentišem. Što ne znači da neću probati neku za koju sam uverena da je dobra.

Pročitajte: Danijela Dimitrovska - Ja sam gospodarica u našem braku

A omiljena maskara?

‒ Još nije proizvedena ona kojom bih bila prezadovoljna, ali ne zato što postojeće ne valjaju, vez zbog toga što su moje trepavice kratke i “idu nadole”. Jedino rešenje je “lash lift” koji neki zovu mini-val za trepavice. Tim tretmanom se fino podignu, a efekat traje dva meseca, pa mi za to vreme skoro svaka maskara odgovara. Od kada sam otkrila „lash lift“, čak i kada sam išla na događaje, nisam morala da stavljam veštačke trepavice, koje baš ne volim, jer mi ne odgovaraju. Bilo bi mi lakše da odgovorim koji su mi omiljeni ruževi i rumenila, jer već dugo koristim “Aurine” mat karmine, a godinama ne menjam “Mac” rumenila.

Ima li dana kada se ne šminkate?

‒ Tokom zime se više šminkam, jer nam je ten tada drugačiji, bleđi smo i vidi se svaka sitnica. U proseku jednom ili dva puta nedeljno, a kad nemam sastanke, uopšte se ne šminkam. Ranije je bilo češće, kada bi se zaređali događaji, ali sada, nažalost, nema šta da se zaređa.

Dakle, tokom nedelje se ređe šminkate nego što trenirate?

‒ Spadam u osobe koje će radije pojačati trening nego regulisati ishranu, ali karantin od prošlog proleća i te kako je uticao na mene. Zato što sam tada, kao i svi, dane provodila kuvajući, ali sam i jela. Iako sam trenirala tri do četiri puta nedeljno, obratila sam se i nutricionisti.

Šta je nutricionista mogao da koriguje u ishrani nekoga ko od tinejdžerskih dana vodi računa o tome šta jede?

‒ S vremenom sam naučila da dobro kuvam, pa sam počela da mesim, a ono što je lepo zamešeno treba i probati. Mnogi govore: “Jao, dok spremim ručak izgubim volju da jedem”, ali kod mene se to nije dešavalo. (smeh) Kad neko čija se ishrana godinama bazirala na ribi i salatama pređe na meso i testo, mora nešto da se desi. Nisam se mnogo ugojila, ali kad odstupite od ritma na koji ste navikli, neophodno je da reagujete.

Da li i sada trenirate nekoliko puta nedeljno?

‒ Tako je bilo do novembra, a onda sam se malo umorila. Tada sam rekla: sada ću da slušam svoje telo, koje se zasitilo i teretane i kardioboksa. Mesec dana sam se odmarala, da bi potom počela da upražnjavam jogu. Bliži se lepo vreme, spremam se i za povratak na “25. maj”, gde ću trčati i brzo hodati sve do oktobra.

Pročitajte: Tajna Sanje Marinković - Donesite odluku kao ja i sačuvaćete mentalno zdravlje

 

 

Komentari (0)

Loading
Brankica Treskavica hellomagazin

Slične Vesti