Danijela Dimitrovska Amidžić otkriva tajnu svoje lepote

Danijela Dimitrovska Amidžić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 29/01/2015

0


Top-model i direktorka agencije „Models Inc. - Elite Model Look“ Danijela Dimitrovska-Amidžić odavno je naučila da je za uspeh u njenom poslu od presudnog značaja pravilna nega i zbog toga poštuje stroga pravila kojih svaki profesionalac u njenom poslu mora da se pridržava. Budući da lepota dolazi iznutra, supruga voditelja Ognjena Amidžića pre svega vodi računa o pravilnoj ishrani, jer je ona najvažnija za lep izgled kože, dok su kozmetički tretmani samo nadogradnja. Zdrave navike koje je s vremenom stekla prenosi i na svog jednogodišnjeg sina Matiju kome svakodnevno priprema zdrave obroke, uglavnom od organskih namirnica. Sve „trikove“ koje zna rado prenosi devojčicama koje žele da krenu njenim stopama, a jedan od njih je i da su redovni treninzi obavezni, kao i da ne postoje periodi u godini kada smeju da se opuste i jedu sve što požele.

Da li je za vaš posao od presudnog značaja da budete negovani?
- Da, to je najbitnije. Ali osim što površno moramo da vodimo računa o izgledu u smislu da odlazimo redovno kod kozmetičara, frizera, na manikir i pedikir, mnogo je važnija nega iznutra. Pravilna ishrana i unošenje dovoljne količine vode u organizam su primarni.

Kada je reč o ishrani, šta je najbitnije za lep izgled kože?

- Najvažnije je da se unosi što manje ugljenih hidrata, a više proteina, povrća i voća. Parče dobrog mesa ili ribe i dosta povrća najidealniji je ručak. Što se kaže, potrebno je da tanjir bude šaren.

Da li vam je teško da usled mnogobrojnih obaveza koje imate tokom dana uvek obedujete zdravo i da ispoštujete sva pravila?
- Nije mi baš lako, ali sam s vremenom naučila da uveče sebi pripremim ručak za naredni dan, tako da svoj obrok nosim na posao. Kada mi se desi da treba da ručam u restoranu, takođe se trudim da naručim hranu koja je što zdravija. Osim zbog dobrog izgleda, pravilna ishrana mi je vrlo bitna i zbog održavanja imuniteta, jer ne smem sebi da dozvolim da se razbolim.

Za nama je sezona praznika, jeste li se tih dana opustili i uživali u nešto masnijoj hrani nego inače?
- U mom poslu nema opuštanja i ne postoje periodi kada možete sebi da dozvolite da se prejedate, jer angažmani zavise od toga kakve su vam mere. To možda jeste žrtva, ali s vremenom se naviknete na takav režim života. Svim devojčicama koje žele da se bave manekenstvom često skrećem pažnju na to da ne smeju nikada da se opuštaju kada je o ishrani reč.

Trudite li se da i vašem sinu stvorite zdrave navike?

- Naravno, on ima godinu dana i mora da unosi dosta mesa i drugih hranljivih namirnica da bi se lepo razvijao, ali ga učim osnovnim zdravim navikama. Pre svega, bitno mi je da nikada ne preskače doručak i da to mora da mu bude najobilniji obrok tokom dana kako bi imao energiju, važno mi je da ima zdrav ručak i da ne večera suviše kasno i obilno. Imamo sreću da on mnogo voli da pije vodu što mi je posebno drago. Pripremam mu kuvane obroke, nikada hranu koja se prži na ulju.

Kakve su vaše navike kada je reč o nezi lica?
- Idem redovno kod kozmetičara i bilo mi je izuzetno bitno da pronađem dobrog  stručnjaka. Na klasičan tretman čišćenja lica idem jednom mesečno ili jednom u dva meseca, u zavisnosti od obaveza, ne zato što imam neki problem, već to smatram osnovnom higijenom. Kod kuće lice negujem preparatima za koje se ispostavilo da mi najviše odgovaraju, a to su tonik za čišćenje „Clinique“ i njihova krema. To su jedini proizvodi koje uvek imam kod kuće.

Morate li uvek da imate prirodnu boju kose i koliko puta ste poželeli da se ofarbate?
- Drastične promene frizure i farbanja nisu dozvoljena u našem poslu, jer je potrebno da izgledamo što prirodnije. Mnogo puta sam poželela da promenim boju kose iz čiste radoznalosti, iako sam potpuno zadovoljna svojom frizurom i bojom. Kada sam pre nekoliko godina radila kampanju za „Redken“, stavili su mi plavu periku, sama sebi bila sam jako zanimljiva sa tom bojom, ali ta promena trajala je samo dvanaest sati. Kada budem prestala da radim kao model, možda odlučim da se ofarbam, ali to sigurno neće biti drastična promena.

Godinama ste živeli u Njujorku, da li se žene tamo više neguju nego kod nas?

- Mnogo više, jer su im svi tretmani pristupačniji nego kod nas. Kao što je, recimo, kod nas normalno da ujutru i uveče operemo zube, tako je za njih potpuno normalno da jednom nedeljno odu na pedikir i manikir.

U Sjedinjenim Američkim Državama je veoma popularna organska hrana, jeste li njen pobornik?
- Trudim se da jedem što više organskih namirnica, ali nisam fanatik i ne jedem samo organsku hranu. Sa Matijinim dolaskom na svet počeli smo da nabavljamo meso i povrće od jedne porodice iz okoline Beograda, koja se bavi organiskim uzgojem, tako da je zapravo on inicirao da i Ognjen i ja počnemo da se hranimo na taj način.

Da li vam je bitna redovna fizička aktivnost?
- Fizička aktivnost je takođe od presudnog značaja za dobru figuru. Idem tri puta nedeljno na treninge, koji traju jedan sat, dok svakog jutra deset minuta radim trening plank vežbi. To je vrlo lep kućni trening koji se radi na sopstvenoj težini i odličan je za oblikovanje svih mišića.

Izbegavate li da se privatno šminkate?

- Pošto sam na poslu uvek pod jakom šminkom, trudim se da mi privatno lice bude bez mejkapa. Samo kada idem na bitne sastanke ili na neke važne događaje, odlučim da se našminkam i uglavnom se prepustim profesionalcima. Inače, odlična sam kada je reč o šminkanju, pa često šminkam sestru i drugarice, ali obično nemam strpljenje da to radim sebi.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti