Sastojci:
Za testo:
350 g mekog brašna tip 400 g
350 g kukuruznog brašna
1 kašika šećera
1 prašak za pecivo
1 kašika sode bikarbone
1 dl ulja
3,5 dl mleka, so
Za fil:
400 g krompira
100 g krem sira
150 g mesnate slanine
30 g putera, so
Za premaz:
150 g putera
3 dl mleka
40 g parmezana
Priprema:
Testo:
1. U posudi za mešanje sjediniti kukuruzno i belo brašno, dodati sodu bikarbonu, prašak za pecivo, šećer i malo soli po potrebi.
2. Zatim dodati ulje i mleko, te mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju
3. Umešeno testo ostaviti u frižider da odmori.
Fil:
1. Krompir oguliti, iseći na kocke i obariti u slanoj vodi. Potom ga procediti, dodati puter, malo soli i izgnječiti.
2. Slaninu iseći na kockice i kratko propržiti na vrelom ulju kako bi porumenela i postala hrskava.
Finalni postupak:
1. Ohlađeno testo razvući oklagijom na debljinu od 1 cm.
2. Premazati krem sirom, naneti fil od krompira, posuti prženom slaninom i urolati.
3. Rolat iseći na parčad debljine 2 cm. Pleh prekriti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene pužiće.
4. Posebno sjediniti mleko i puter, te kuvati na umerenoj temperaturi dok se puter ne otopi.
5. Pripremljene pužiće premazati mešavinom putera i mleka te posuti parmezanom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumene.
6. Pečene pužiće još vruće premazati preostalom mešavinom mleka i putera.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)