Sastojci:
500 g lisnatog testa
200 g švapskog sira
100 g suvog vrata
1 belance
2 kašike seckanog peršuna
4 dl ulja
so
Za preliv:
3 dl neutralne pavlake
40 g parmezana
100 g kiselih krastavaca
100 g mariniranih šampinjona
mešavina začina
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti sitno seckan suvi vrat, švapski sir i peršun. Dodati soli po ukusu i polako promešati.
2. Lisnato testo podeliti na dva dela, te istanjiti oklagijom na pravougaonike debljine 2 mm.
3. Jedan pravougaonik od testa premazati belancetom i po njemu rasporediti pripremljen fil u manjim gomilicama.
4. Prekriti drugim pravougaonikom od testa i blago ručno pritisnuti površinu oko gomilica fila.
5. Okruglim, reckavim nožem filovano testo iseći na kocke.
6. Krajeve pripremljenih raviola još jednom pritisnuti kako fil ne bi iscurio prilikom prženja. Zatim ih spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
7. Pržene raviole preliti pripremljenim filom.
Fil:
1. Kisele krastavce i marinirane šampinjone sitno iseckati.
2. U manjoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan i kratko prokuvati. Dodati kisele krastavce i šampinjone, začiniti po ukusu i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)