Sastojci:
500 g lisnatog testa
200 g švapskog sira
100 g suvog vrata
1 belance
2 kašike seckanog peršuna
4 dl ulja
so
Za preliv:
3 dl neutralne pavlake
40 g parmezana
100 g kiselih krastavaca
100 g mariniranih šampinjona
mešavina začina
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti sitno seckan suvi vrat, švapski sir i peršun. Dodati soli po ukusu i polako promešati.
2. Lisnato testo podeliti na dva dela, te istanjiti oklagijom na pravougaonike debljine 2 mm.
3. Jedan pravougaonik od testa premazati belancetom i po njemu rasporediti pripremljen fil u manjim gomilicama.
4. Prekriti drugim pravougaonikom od testa i blago ručno pritisnuti površinu oko gomilica fila.
5. Okruglim, reckavim nožem filovano testo iseći na kocke.
6. Krajeve pripremljenih raviola još jednom pritisnuti kako fil ne bi iscurio prilikom prženja. Zatim ih spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
7. Pržene raviole preliti pripremljenim filom.
Fil:
1. Kisele krastavce i marinirane šampinjone sitno iseckati.
2. U manjoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan i kratko prokuvati. Dodati kisele krastavce i šampinjone, začiniti po ukusu i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)