Sastojci:
2 veća svinjska filea
3 srednja kisela krastavca
1 kašika senfa
80 g šunke
1 dl belog vina
1 dl neutralne pavlake
1 glavica crnog luka
200 g bukovača
100 g brašna
2 kašike putera
200 g pirinča
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Svinjske filee iseći na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom puteru. Sipati malo vode i dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Kisele krastavce, šunku i bukovače iseći na štapiće, crni luk na kockice.
4. Na masnoći od mesa propržiti luk kako bi porumeneo. Zatim dodati bukovače i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekšaju.
5. Dodati kisele krastavce, šunku i senf. Sipati belo vino, začiniti po ukusu i dinstati još 5 minuta.
6. Pred kraj dinstanja vratiti medaljone, dodati neutralnu pavlaku i kratko prokuvati.
7. Pirinač obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)