Medaljoni u sosu od bukovača

Medaljoni u sosu od bukovača

Autor: | 04/02/2015

0

Sastojci:

2 veća svinjska filea
3 srednja kisela krastavca
1 kašika senfa
80 g šunke
1 dl belog vina
1 dl neutralne pavlake
1 glavica crnog luka
200 g bukovača
100 g brašna
2 kašike putera
200 g pirinča
mešavina začina
so, biber

Priprema:

1. Svinjske filee iseći na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u brašno i propržiti na vrelom puteru. Sipati malo vode i dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Kisele krastavce, šunku i bukovače iseći na štapiće, crni luk na kockice.
4. Na masnoći od mesa propržiti luk kako bi porumeneo. Zatim dodati bukovače i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekšaju.
5. Dodati kisele krastavce, šunku i senf. Sipati belo vino, začiniti po ukusu i dinstati još 5 minuta.
6. Pred kraj dinstanja vratiti medaljone, dodati neutralnu pavlaku i kratko prokuvati.
7. Pirinač obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz glavno jelo.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti