Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g šampinjona
300 g fileta soma
1 glavica crnog luka
0,5 dl belog vina
5 kašika ulja
mešavina začina, biber
Za preliv:
1 dl ulja
1 dl vode
1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Šampinjone iseći na listove, filete soma na kocke, a crni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, zatim dodati filete soma i šampinjone, te i njih kratko propržiti. Sipati belo vino, dodati začine po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Pripremljen fil ostaviti da se ohladi.
3. U manjoj posudi sjediniti ulje, vodu i prokuvati. Ostaviti da se prohadi, a potom dodati prašak za pecivo.
4. Po tri kore za pitu poprskati pripremljenim prelivom i naslagati jednu na drugu.
5. Gornju koru premazati sa 1/3 pripremljenog fila i urolovati. Na isti način pripremiti još dve savijače.
6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju pripremljene savijače. Svaku savijaču iseći na željenu parčad i preliti ostatkom preliva.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)