Sastojci:
1 veća tortilja
120 g goveđeg filea
20 g celera
20 g tikvica
20 g crvene paprike
20 g zelene paprike
20 g šargarepe
30 g kukuruza šećerca
60 g obarenog crvenog pasulja
15 ml maslinovog ulja
4 g soli, 2 g bibera
5 g belog luka
5 g peršuna
10 ml soja sosa
5 g đumbira
30 ml pavlake
Priprema:
1. Tortilju kratko ispeći na suvom tiganju sa obe strane.
2. Pasulj izmiksati u blenderu sa dodatkom maslinovog ulja, belog luka, soli i bibera.
3. Sve povrće iseći na žilijen (štapiće) i propržiti na maslinovom ulju.
4. Goveđi file iseći na žilijen i takođe sotirati (pržiti) na maslinovom ulju.
5. Sjediniti povrće i meso, pa začiniti soja sosom i đumbirom, posoliti, pobiberiti, dodati sitno seckani peršun i promešati.
6. Tortilju premazati pireom od pasulja, preko njega rasporediti povrće i meso, pa urolati i preseći napola. Servirati sa kiselom pavlakom i kuvanim kukuruzom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)