Butkica u sosu od povrća

Butkica u sosu od povrća

Autor: | 25/02/2015

0

Sastojci:

1 manja dimljena butkica
1 kg belog krompira
50 g putera
1 dl mleka
mešavina začina
Za sos od povrća:
40 g putera
2 kašike brašna
5 dl mleka, so
20 g parmezana
150 g graška
2 šargarepe

Priprema:

1. Butkicu obariti u vodi, a potom je ocediti. Sačekati da se prohladi, pa odvojiti meso od kostiju i iseći ga na manje komade.
2. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, te zajedno sa graškom obariti u slanoj vodi.
3. Krompir takođe oguliti i iseći na listove, pa posebno obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati, sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu i dobro izmešati da bi se dobio fini pire.
4. U odgovarajućoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Potom postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U gotov sos dodati parmezan, oceđeni grašak i šargarepu, začiniti po ukusu i promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti pire krompir. Preko krompira utisnuti seckano meso butkice i preliti sosom od povrća. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 30 min.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još