Sastojci:
1 manja dimljena butkica
1 kg belog krompira
50 g putera
1 dl mleka
mešavina začina
Za sos od povrća:
40 g putera
2 kašike brašna
5 dl mleka, so
20 g parmezana
150 g graška
2 šargarepe
Priprema:
1. Butkicu obariti u vodi, a potom je ocediti. Sačekati da se prohladi, pa odvojiti meso od kostiju i iseći ga na manje komade.
2. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, te zajedno sa graškom obariti u slanoj vodi.
3. Krompir takođe oguliti i iseći na listove, pa posebno obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati, sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu i dobro izmešati da bi se dobio fini pire.
4. U odgovarajućoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Potom postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U gotov sos dodati parmezan, oceđeni grašak i šargarepu, začiniti po ukusu i promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti pire krompir. Preko krompira utisnuti seckano meso butkice i preliti sosom od povrća. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 30 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte višeViše od hiljadu ljudi slušalo predavanje o uticaju digitalnih ekrana na decu
Prva od četiri tribine u okviru kampanje „Dečji svet je veći od ekrana” održana je u Beogradu pred više od hiljadu ljudi
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)