Sastojci:
1 manja dimljena butkica
1 kg belog krompira
50 g putera
1 dl mleka
mešavina začina
Za sos od povrća:
40 g putera
2 kašike brašna
5 dl mleka, so
20 g parmezana
150 g graška
2 šargarepe
Priprema:
1. Butkicu obariti u vodi, a potom je ocediti. Sačekati da se prohladi, pa odvojiti meso od kostiju i iseći ga na manje komade.
2. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, te zajedno sa graškom obariti u slanoj vodi.
3. Krompir takođe oguliti i iseći na listove, pa posebno obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati, sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu i dobro izmešati da bi se dobio fini pire.
4. U odgovarajućoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Potom postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U gotov sos dodati parmezan, oceđeni grašak i šargarepu, začiniti po ukusu i promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti pire krompir. Preko krompira utisnuti seckano meso butkice i preliti sosom od povrća. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 30 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)