Sastojci:
500 g mekog brašna
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 dl mleka
1,5 dl pavlake
50 ml ulja
2 jajeta, so
100 g putera
300 g tankih listova šunkarice
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, 1 kašičicu brašna i izmrvljen kvasac. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglu za mešenje sipati polovinu brašna, pa dodati malo soli po ukusu i promešati. Potom sipati nadošao kvasac, jogurt i ulje te promešati. Nakon toga ručno mesiti uz povremeno dodavanje preostalog brašna dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm. Zatim okruglim zupčastim nožem iseći trake od testa širine 1,5 cm.
4. Oko svake viršle spiralno uviti traku od testa (postupak je isti kao kod uvijanja šam-rolni) tako da se na ivicama testo preklapa.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati viršle u testu sa završecima okrenutim nadole. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne prumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)