Sastojci:
2 pileća bela mesa
200 g mladog sira
3 jajeta, ulje
150 g brašna
200 g prezli
60 g susama
100 g majoneza
2 dl pavlake
3 kisela krastavca
2 čena belog luka
mešavina začina
Priprema:
1. Oba pileća bela mesa vertikalno preseći napola da bi se dobile manje šnicle. Potom svaku šniclu poprečno zarezati i otvoriti da bi se dobila veća i tanja šnicla. Šnicle prekriti najlon kesom i istanjiti ih tučkom za meso.
2. Mladi sir iseći na štapiće.
3. Istanjene šnicle začiniti po ukusu, a potom na svaku staviti štapić mladog sira. Bočne stranice preklopiti 2 cm prema sredini, pa urolati.
4. Rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama.
5. Ovako panirane šnicle peći na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene.
6. Posebno umutiti majonez i pavlaku, pa dodati rendane kisele krastavce, beli luk, začine po ukusu i promešati. Pripremljen preliv poslužiti uz šnicle.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)