Sastojci:
200 g brašna
300 g krompira
1 jaje
2 žumanceta
200 g margarina
1 kašičica kima
1 dl mleka
so
Priprema:
1. Krompir oguliti, iseći na krupnije kocke i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. U posudi za mešenje sjediniti pasiran krompir, margarin omekšao na sobnoj temperaturi, brašno, mleko, žumanca, kim i malo soli po ukusu. Ručno izmesiti da se dobije glatko testo, a potom ostaviti u frižideru 60 min.
3. Odstojalo testo istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 1 cm te okruglim zupčastim nožem iseći štapiće 10×2 cm.
4. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju oblikovane štapiće. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Recept Zorice Mladenović iz Leskovca
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)