Sastojci:
200 g brašna
300 g krompira
1 jaje
2 žumanceta
200 g margarina
1 kašičica kima
1 dl mleka
so
Priprema:
1. Krompir oguliti, iseći na krupnije kocke i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. U posudi za mešenje sjediniti pasiran krompir, margarin omekšao na sobnoj temperaturi, brašno, mleko, žumanca, kim i malo soli po ukusu. Ručno izmesiti da se dobije glatko testo, a potom ostaviti u frižideru 60 min.
3. Odstojalo testo istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 1 cm te okruglim zupčastim nožem iseći štapiće 10×2 cm.
4. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju oblikovane štapiće. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Recept Zorice Mladenović iz Leskovca
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)