Sastojci:
500 g zelenih taljatela
250 g šampinjona
250 g bukovača
2 čena belog luka
2 kašike brašna
2 dl juneće supe
60 g putera
3 dl belog vina
80 g parmezana
100 g šeri paradajza
150 g kačkavalja
2 kašike seckanog peršuna
4 kašike ulja mešavina
začina
so, biber
Priprema:
1. Taljatele obariti u slanoj vodi, a potom ih procediti i poprskati uljem kako se ne bi slepile.
3. Na malo ulja propržiti beli luk, a zatim dodati bukovače, te i njih kratko propržiti. Usuti 1 dl belog vina i nastaviti sa dinstanjem dok bukovače ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja, dodati šampinjone, začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. U manjoj šerpi otopiti puter, te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mešavinu juneće supe i preostalog vina i mešati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
6. U većoj posudi sjediniti obarene taljatele, pripremljen bešamel sos i dinstane pečurke, dodati peršun i polako promešati.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti, te presuti u nju pripremljenu smesu i poravnati. Odozgo rasporediti kolutove šeri paradajza i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)