Zapečene taljatele

Zapečene taljatele

Autor: | 18/03/2015

0

Sastojci:

500 g zelenih taljatela
250 g šampinjona
250 g bukovača
2 čena belog luka
2 kašike brašna
2 dl juneće supe
60 g putera
3 dl belog vina
80 g parmezana
100 g šeri paradajza
150 g kačkavalja
2 kašike seckanog peršuna
4 kašike ulja mešavina
začina
so, biber

Priprema:

1. Taljatele obariti u slanoj vodi, a potom ih procediti i poprskati uljem kako se ne bi slepile.

2. Beli luk očistiti i sitno iseckati, šampinjone iseći na listove, bukovače na trake.
3. Na malo ulja propržiti beli luk, a zatim dodati bukovače, te i njih kratko propržiti. Usuti 1 dl belog vina i nastaviti sa dinstanjem dok bukovače ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja, dodati šampinjone, začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. U manjoj šerpi otopiti puter, te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mešavinu juneće supe i preostalog vina i mešati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
6. U većoj posudi sjediniti obarene taljatele, pripremljen bešamel sos i dinstane pečurke, dodati peršun i polako promešati.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti, te presuti u nju pripremljenu smesu i poravnati. Odozgo rasporediti kolutove šeri paradajza i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još