Sastojci:
Za palačinke:
125 g brašna
2 jajeta
30 g putera
2 dl mleka
1 kašika konjaka
ulje po potrebi
so
Za fil:
125 g kamember sira
60 g putera
2 kašike brašna
mleko po potrebi
so
Za preliv:
300 g pelata
paradajza
1 kašičica šećera
1 kašika seckanog bosiljka
1/2 kašičice
belog luka u prahu
Ostali sastojci:
200 g kačkavalj
Priprema:
Palačinke:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko, brašno, jaja i malo soli po ukusu, te dobro umutiti kako bi se dobila ujednačena smesa.
2. Zatim dodati konjak, otopljen puter i polako promešati.
3. Pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji 60 min., pa na teflonskom tiganju na malo ulja ispeći tanke palačinke.
Fil:
1. U šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti.
2. Postepeno dolivati mleko po potrebi i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije gust sos.
3. Pred kraj kuvanja dodati kamember sir, posoliti po ukusu i mešati dok se sir ne otopi. Gotov fil ostaviti da se ohladi.
Preliv:
1. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa belim lukom u prahu, šećerom i bosiljkom, te sve zajedno kratko prokuvati.
Finalni postupak:
1. Pečene palačinke napuniti pripremljenim filom od sira i urolovati.
2. Poslagati ih u nauljenu vatrostalnu činiju, preliti sosom od paradajza i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)