Zapečene palačinke sa sirom

Zapečene palačinke sa sirom

Autor: | 22/03/2015

0

Sastojci:

Za palačinke:
125 g brašna
2 jajeta
30 g putera
2 dl mleka
1 kašika konjaka
ulje po potrebi
so
Za fil:
125 g kamember sira
60 g putera
2 kašike brašna
mleko po potrebi
so
Za preliv:
300 g pelata
paradajza
1 kašičica šećera
1 kašika seckanog bosiljka
1/2 kašičice
belog luka u prahu
Ostali sastojci:
200 g kačkavalj

Priprema:

Palačinke:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko, brašno, jaja i malo soli po ukusu, te dobro umutiti kako bi se dobila ujednačena smesa.
2. Zatim dodati konjak, otopljen puter i polako promešati.
3. Pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji 60 min., pa na teflonskom tiganju na malo ulja ispeći tanke palačinke.
Fil:
1. U šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti.
2. Postepeno dolivati mleko po potrebi i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije gust sos.
3. Pred kraj kuvanja dodati kamember sir, posoliti po ukusu i mešati dok se sir ne otopi. Gotov fil ostaviti da se ohladi.
Preliv:
1. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa belim lukom u prahu, šećerom i bosiljkom, te sve zajedno kratko prokuvati.
Finalni postupak:
1. Pečene palačinke napuniti pripremljenim filom od sira i urolovati.
2. Poslagati ih u nauljenu vatrostalnu činiju, preliti sosom od paradajza i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin