Sastojci:
Za palačinke:
125 g brašna
2 jajeta
30 g putera
2 dl mleka
1 kašika konjaka
ulje po potrebi
so
Za fil:
125 g kamember sira
60 g putera
2 kašike brašna
mleko po potrebi
so
Za preliv:
300 g pelata
paradajza
1 kašičica šećera
1 kašika seckanog bosiljka
1/2 kašičice
belog luka u prahu
Ostali sastojci:
200 g kačkavalj
Priprema:
Palačinke:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko, brašno, jaja i malo soli po ukusu, te dobro umutiti kako bi se dobila ujednačena smesa.
2. Zatim dodati konjak, otopljen puter i polako promešati.
3. Pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji 60 min., pa na teflonskom tiganju na malo ulja ispeći tanke palačinke.
Fil:
1. U šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti.
2. Postepeno dolivati mleko po potrebi i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije gust sos.
3. Pred kraj kuvanja dodati kamember sir, posoliti po ukusu i mešati dok se sir ne otopi. Gotov fil ostaviti da se ohladi.
Preliv:
1. Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa belim lukom u prahu, šećerom i bosiljkom, te sve zajedno kratko prokuvati.
Finalni postupak:
1. Pečene palačinke napuniti pripremljenim filom od sira i urolovati.
2. Poslagati ih u nauljenu vatrostalnu činiju, preliti sosom od paradajza i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)