Sastojci:
2 kg šarana
3 jajeta
200 g kačkavalja
1/2 kašičice mlevene paprike brašno po potrebi
3 dl ulja
150 g majoneza
500 g tikvica
1 veći plavi patlidžan
1 kašika sirćeta
3 kašike maslinovog ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Šarana isfiletirati (odvojiti od kostiju) i iseći na kocke 3×3 cm.
3. Pripremljeno meso natrljati začinima po ukusu i nabosti na štapiće za ražnjiće.
4. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Žumanca sjediniti sa rendanim kačkavaljem, mlevenom paprikom i začinima po ukusu.
5. Ražnjiće šarana uvaljati prvo u brašno, potom u žumanca i na kraju u sneg od belanaca.
6. Pripremljene ražnjiće spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
7. Tikvice i plavi patlidžan iseći na kolutove i propržiti na vrelom ulju sa obe strane. Potom ih preliti mešavinom sirćeta, maslinovog ulja i začina.
8. Pržene ražnjiće preliti majonezom i poslužiti uz povrće.
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)