Sastojci:
2 kg šarana
3 jajeta
200 g kačkavalja
1/2 kašičice mlevene paprike brašno po potrebi
3 dl ulja
150 g majoneza
500 g tikvica
1 veći plavi patlidžan
1 kašika sirćeta
3 kašike maslinovog ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Šarana isfiletirati (odvojiti od kostiju) i iseći na kocke 3×3 cm.
3. Pripremljeno meso natrljati začinima po ukusu i nabosti na štapiće za ražnjiće.
4. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Žumanca sjediniti sa rendanim kačkavaljem, mlevenom paprikom i začinima po ukusu.
5. Ražnjiće šarana uvaljati prvo u brašno, potom u žumanca i na kraju u sneg od belanaca.
6. Pripremljene ražnjiće spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
7. Tikvice i plavi patlidžan iseći na kolutove i propržiti na vrelom ulju sa obe strane. Potom ih preliti mešavinom sirćeta, maslinovog ulja i začina.
8. Pržene ražnjiće preliti majonezom i poslužiti uz povrće.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)