Sastojci:
350 g očišćenih račića
1 manja glavica crnog luka
1 šargarepa
180 g pirinča
3 dl supe od povrća
4 kašike ulja
80 g putera
2 kašike brašna
4 dl mleka
1 dl slatke pavlake
40 g parmezana
2 žumanceta
mešavina začina, biber
Pripema:
1. Crni luk očistiti i sitno iseckati, šargarepu takođe očistiti i izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu i račiće, te kratko propržiti.
4. Zatim dodati pirinač i dinstati uz povremeno dolivanje supe od povrća. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu i promešati.
5. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se sos ne zgusne.
6. U gotov sos dodati slatku pavlaku, parmezan i žumanca, te promešati.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i presuti u nju rižoto. Preliti pripremljenim sosom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte višeViše od hiljadu ljudi slušalo predavanje o uticaju digitalnih ekrana na decu
Prva od četiri tribine u okviru kampanje „Dečji svet je veći od ekrana” održana je u Beogradu pred više od hiljadu ljudi
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)