Sastojci:
1 kg junećeg mesa od buta
500 g svinjskog mesa od vrata bez kostiju
4 glavice crnog luka
125 g dimljene slanine
2 šargarepe
4 čena belog luka
2 suve paprike
1 kašičica tucane ljute paprike
1 paradajz
1 kašika seckanog peršuna
2 lovorova lista
2 dl crnog vina
0,5 dl ulja
1 kašika mlevene paprike
500 g testenine po želji
1 kašika brašna
biber, so
Priprema:
1. Juneće i svinjsko meso iseći na krupnije komade, slaninu na štapiće, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. Šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende, suve paprike i paradajz iseći na kocke.
3. Na ulju propržiti crni luk i slaninu, zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati šargarepu, suvu papriku, beli luk i paradajz, sipati crno vino i vodu da ogrezne, pa kuvati na umerenoj temperaturi.
5. Kada je junetina napola gotova, dodati svinjsko meso i lovorov list.
6. Posebno umutiti brašno, mlevenu papriku i malo vode, pa dodati u gulaš pred kraj kuvanja. Posuti peršunom, dodati tucanu papriku, začiniti po ukusu i ostaviti da se kuva na umerenoj temepaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)