Zapečene rolnice

Zapečene rolnice

Autor: | 16/04/2015

0

Sastojci:

600 g fileta lista
1 limun
3 jajeta
1 žumance
40 g putera brašna po potrebi
prezli po potrebi
2 dl mleka
100 g kačkavalja
0,5 dl neutralne pavlake
800 g krompira
mešavina začina
3 dl ulja
origano

Priprema:

1. Filete lista istanjiti kako bi se mogli rolovati. Poprskati ih limunovim sokom i začiniti po ukusu. Zatim ih urolovati i pričvrstiti čačkalicama.

2. Posebno pomešati prezle, origano i rendanu koru limuna.
3. Rolnice lista uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smesu od prezli. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.
4. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati kašiku brašna i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
5. U još topao sos dodati rendani kačkavalj, žumance i neutralnu pavlaku, začiniti po ukusu i promešati.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu poređati pržene rolnice i preliti ih pripremljenim sosom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
8. Krompir oguliti, iseći na štapiće i propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još