Sastojci:
600 g fileta lista
1 limun
3 jajeta
1 žumance
40 g putera brašna po potrebi
prezli po potrebi
2 dl mleka
100 g kačkavalja
0,5 dl neutralne pavlake
800 g krompira
mešavina začina
3 dl ulja
origano
Priprema:
1. Filete lista istanjiti kako bi se mogli rolovati. Poprskati ih limunovim sokom i začiniti po ukusu. Zatim ih urolovati i pričvrstiti čačkalicama.
3. Rolnice lista uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smesu od prezli. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.
4. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati kašiku brašna i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
5. U još topao sos dodati rendani kačkavalj, žumance i neutralnu pavlaku, začiniti po ukusu i promešati.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu poređati pržene rolnice i preliti ih pripremljenim sosom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
8. Krompir oguliti, iseći na štapiće i propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)