Tart sa jabukama i kozjim sirom

Tart sa jabukama i kozjim sirom

Autor: | 07/11/2015

0

Sastojci za 4 osobe:

• pakovanje kratkog lisnatog testa od 500 g, odlediti ukoliko je bilo zamrznuto

• kašika maslinovog ulja
• veća iseckana glavica crvenog luka
• sitno iseckana crvena paprika, bez semenki
• dva izgnječena čena belog luka
• 300 g oljuštenih i na kockice iseckanih jabuka bez srca
• četiri struka sveže majčine dušice, plus dodatna količina za dekoraciju
• so i sveže samleven crni biber
• 150 g kozjeg sira, sa korom, podeljenog na osam delova
• mešavina lišća za salatu kao prilog

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Lisnato testo podelite na četiri dela i svaki presavijte tako da može da se smesti u izbrazdane modle za tart. U zagrejanoj rerni pecite petnaest minuta, da poprime zlatnu boju i testo se stvrdne.

Za to vreme u tiganju zagrejte ulje i uz povremeno mešanje pržite crveni luk pet minuta, dok ne omekša. Dodajte papriku i beli luk i ostavite da se prži još tri minuta. Smanjite temperaturu, dodajte jabuke, majčinu dušicu i tri kašike vode. Posle pet minuta prženja, kada omekša, posolite i pobiberite sveže samlevenim crnim biberom.

Ovom smesom ispunite modle za tart, a odozgo stavite po dva parčeta kozjeg sira. Pecite petnaest minuta dok sir ne počne da cvrči, a jabuke omekšaju. Ukrasite majčinom dušicom. Tart poslužite topao, uz dodatak lišća za salatu.

Komentari (0)

Loading
Hello! Guliver / ThinkstockPhotos