Sastojci za 6 osoba:
• tri-četiri jabuke
• 125 g maslaca
• 100 g šećera
• sok od pola limuna
• čaša mleka
• kašika kukuruznog brašna
• čaša vode
• jedno žumance, so
Zamesite testo od brašna, 80 g razmekšalog maslaca i soli. Dodajte vodu, onoliko koliko je potrebno da se zamesi testo. Napravite loptu i ostavite da odstoji dva sata. Podmažite kalup prečnika 24 cm kome se skidaju stranice. Razvucite testo i izbušite ga viljuškom da se ne bi stvarali mehurići. Pecite u zagrejanoj rerni oko deset minuta.
Za fil očistite jabuke i isecite ih na osam delova. Istopite preostali maslac, dodajte nešto više od polovine pripremljenog šećera i jabuke. Kada se sve zajedno prokuva, poređajte na pečenu koru i poprskajte sokom od limuna. Razmutite kašiku kukuruznog brašna u malo hladnog mleka, a ostatak mleka stavite da provri. Pomešajte žumance sa preostalim šećerom i zajedno sa razmućenim kukuruznim brašnom sipajte u mleko koje je provrilo.
Kuvajte sve zajedno uz neprestano mešanje. Kada se masa zgusne, sklonite je sa vatre i prelijte preko jabuka. Na kraju pospite šećerom i vratite sve u rernu da se dopeče. Izvadite i ohladite tart, te uklonite ivice kalupa.
Slične Vesti
Pročitajte još
Zlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte višeDelta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)