Tart od jabuke

Tart od jabuke

Autor: | 21/09/2015

0


Sastojci za 6 osoba:

• tri-četiri jabuke

• 200 g brašna
• 125 g maslaca
• 100 g šećera
• sok od pola limuna
• čaša mleka
• kašika kukuruznog brašna
• čaša vode
• jedno žumance, so

Zamesite testo od brašna, 80 g razmekšalog maslaca i soli. Dodajte vodu, onoliko koliko je potrebno da se zamesi testo. Napravite loptu i ostavite da odstoji dva sata. Podmažite kalup prečnika 24 cm kome se skidaju stranice. Razvucite testo i izbušite ga viljuškom da se ne bi stvarali mehurići. Pecite u zagrejanoj rerni oko deset minuta.

Za fil očistite jabuke i isecite ih na osam delova. Istopite preostali maslac, dodajte nešto više od polovine pripremljenog šećera i jabuke. Kada se sve zajedno prokuva, poređajte na pečenu koru i poprskajte sokom od limuna. Razmutite kašiku kukuruznog brašna u malo hladnog mleka, a ostatak mleka stavite da provri. Pomešajte žumance sa preostalim šećerom i zajedno sa razmućenim kukuruznim brašnom sipajte u mleko koje je provrilo.

Kuvajte sve zajedno uz neprestano mešanje. Kada se masa zgusne, sklonite je sa vatre i prelijte preko jabuka. Na kraju pospite šećerom i vratite sve u rernu da se dopeče. Izvadite i ohladite tart, te uklonite ivice kalupa.

Komentari (0)

Loading
Hello! Guliver / ThinkstockPhotos