Sastojci za 6 osoba:
• brašno za razvijanje testa i posipanje radne površine
• dve Bramley jabuke (ukupne težine oko 450 g), oljuštene, sa izvađenim jezgrom i iseckane
• 75 g šećera u prahu
• 150 g svežih ili zamrznutih malina
Za glazuru:
• 50 g istopljenog putera
• 50 g brašna
• kašičica mlevenog cimeta
• 40 g žutog šećera
• 40 g izmrvljenih listića badema
Posuti radnu površinu brašnom i razviti testo do debljine kovanog novčića. Iseći šest krugova i staviti u šest modlica za tart, lagano pritiskajući ivice uz modlu kako bi testo lepo naleglo na svaku od njih. Odstraniti višak testa, dno probušiti viljuškom na nekoliko mesta i ostaviti u frižider da odstoji deset minuta.
Zagrejati rernu na 200 stepeni C. Posle deset minuta poređati testo u tepsiju, prekriti papirom za pečenje i peći u rerni osam minuta. Zatim skinuti papir i peći još pet do sedam minuta dok ne dobije zlatnu boju. Dok se testo peče pripremiti fil.
Staviti jabuke i mleveni šećer u šerpu, prekriti poklopcem i kuvati na vatri srednje jačine uz povremeno mešanje desetak minuta ili dok jabuke ne omekšaju i ne puste sok.
Pošto jabuke omeknu dodati maline i kuvati dodatnih minut-dva. Čim puste sok skinuti sa vatre.
Za glazuru pomešati puter, brašno, cimet sve dok smesa ne poprimi oblik hlebnih mrvica. Potom dodati šećer i bademe.
U svako testo dodati miks od jabuka i malina i preliti glazurom. Vratiti u rernu i peći još deset minuta dok se ne zapeče i punjenje ne poprimi lepu boju.
Služiti toplo ili na sobnoj temperaturi sa slatkom pavlakom ili šlagom.
Slične Vesti
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)