Sastojci:
- 300 g dimljenog ćurećeg karabataka
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 150 g brokolija
- 150 g karfiola
- 2 kašike pavlake
- 1 limun
- 2 kašike gustina
- 2 dl mleka
- mešavina začina
- ulje
Priprema:
1. Dimljeno meso od ćurećeg karabataka i crni luk iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati dimljeno meso te i njega kratko propržiti. Potom naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi 20 min.
4. Dodati cvetove brokolija i karfiola pa nastaviti sa kuvanjem dok ne omekšaju.
5. Kada svi sastojci omekšaju, dodati začine po ukusu, mešavinu mleka, pavlake i gustina. Nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu dodati sok od limuna.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)