Sastojci:
- 1 kg junetine od buta u komadu
- 6 čenova belog luka
- 3 kisela krastavca
- 3 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 dl belog vina
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1/4 celera
- 1 kašika senfa
- 500 g njoka
- 5 kašika ulja
- 1,5 l juneće supe
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Beli luk, kisele krastavce, šargarepu i celer iseći na štapiće, a crni luk na krupnije komade.
3. Pripremljeno meso propržiti sa svih strana na vrelom ulju. Dodati crni luk i povrće preostalo od špikovanja, naliti junećom supom i belim vinom pa začiniti po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri.
4. Dinstano meso izvaditi iz safta i ostaviti da se ohladi te ga iseći na parčad debljine 1 cm.
5. Povrće zajedno sa saftom u kome se dinstalo izmiksati i vratiti u šerpu. Potom dodati parčad mesa i sve kratko prodinstati.
6. Njoke obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)