Sastojci:
- 200 g integralnog pirinča
- 500 g očišćenih dagnji
- 200 g sitnijih mariniranih pečuraka
- 2 veće glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 dl belog vina
- 2 kašike paradajz pirea
- 4 kašike soja sosa
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika gustina
- origano, so
- maslinovo ulje
- mešavina začina
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Potom dodati dagnje te i njih kratko propržiti. Sipati belo vino, dodati 1,5 dl vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a tečnost napola ne uvri.
4. Dodati marinirane šampinjone, paradajz pire, soja sos, šećer, origano i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati. Pred kraj kuvanja posuti sa malo gustina i promešati kako bi se dobila željena gustina.
5. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ga procediti od suvišne tečnosti. Obareni pirinač preliti umakom od dagnji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)