Sastojci:
- 300 g tunjevine iz konzerve
- 50 g majoneza
- 1 kašičica senfa
- 1 ravna kašika senfa
- 100 g putera
- 100 g mariniranih šampinjona
- 3 kisela krastavca
- 50 g kikirikija
- prstohvat belog luka
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 pakovanje tost hleba
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.
3. Puter penasto umutiti.
4. U blenderu sjediniti tunjevinu, šampinjone, kisele krastavce, kikiriki, crni luk, majonez, senf, beli luk i začine po ukusu. Miksati dok se ne dobije fina kremasta masa. Pred kraj miksanja dodati puter i kratko mutiti dok se smesa ne sjedini.
5. Pripremljenu paštetu ostaviti u frižideru da se stegne.
6. Tost hleb ispeći kako bi porumeneo, a potom ga premazati ohlađenom paštetom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)