Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 6 jaja
- 6 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 2 dl pavlake
- 1 prašak za pecivo
- 1 veza vlašca
- 0,5 dl mleka
- 150 g suvog vrata, so
Priprema:
1. Umutiti jaja, jogurt, pavlaku, prašak za pecivo i malo soli po ukusu.
3. Tepsiju nauljiti i obložiti dvema korama za pitu tako da krajevi padaju preko ivica tepsije. Posebno dve kore izdvojiti i ostaviti sa strane.
4. Preostale kore poprskati uljem i blago naborati kako bi dobile izgled ”harmonike” te ih slagati jednu do druge preko donjih kora.
5. Naborane kore posuti vlašcem i suvim vratom a zatim preliti pripremljenom smesom od jaja.
6. Krajeve donjih kora presaviti ka unutra pa celu pitu prekriti izdvojenim korama i ušuškati.
7. Gornje kore premazati mešavinom mleka i ulja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Zatim prekriti folijom i nastaviti sa pečenjem dok se sredina ne ispeče.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)