Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 6 jaja
- 6 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 2 dl pavlake
- 1 prašak za pecivo
- 1 veza vlašca
- 0,5 dl mleka
- 150 g suvog vrata, so
Priprema:
1. Umutiti jaja, jogurt, pavlaku, prašak za pecivo i malo soli po ukusu.
3. Tepsiju nauljiti i obložiti dvema korama za pitu tako da krajevi padaju preko ivica tepsije. Posebno dve kore izdvojiti i ostaviti sa strane.
4. Preostale kore poprskati uljem i blago naborati kako bi dobile izgled ”harmonike” te ih slagati jednu do druge preko donjih kora.
5. Naborane kore posuti vlašcem i suvim vratom a zatim preliti pripremljenom smesom od jaja.
6. Krajeve donjih kora presaviti ka unutra pa celu pitu prekriti izdvojenim korama i ušuškati.
7. Gornje kore premazati mešavinom mleka i ulja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Zatim prekriti folijom i nastaviti sa pečenjem dok se sredina ne ispeče.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)