Sastojci:
- 800 g lisnatog testa
- 400 g mlevene junetine
- 20 g parmezana
- 2 kašike brašna
- 2 jajeta
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 4 kašike prezli
- 2 kašike ulja
- mešavina začina
- susam, biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu, parmezan, prezle, jedno jaje, peršun i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna smesa.
3. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. i podeliti na četiri pravougaonika (dužina pravougaonika mora odgovarati dužini valjka od mesa).
4. Na svaki pravougaonik od lisnatog testa staviti valjak od mesa i urolovati. Potom nožem iseći na manje komade dužine 5 cm. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene zamotuljke. Odozgo testo zarezati nekoliko puta, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)