Sastojci:
- 800 g lisnatog testa
- 400 g mlevene junetine
- 20 g parmezana
- 2 kašike brašna
- 2 jajeta
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 4 kašike prezli
- 2 kašike ulja
- mešavina začina
- susam, biber
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu, parmezan, prezle, jedno jaje, peršun i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna smesa.
3. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. i podeliti na četiri pravougaonika (dužina pravougaonika mora odgovarati dužini valjka od mesa).
4. Na svaki pravougaonik od lisnatog testa staviti valjak od mesa i urolovati. Potom nožem iseći na manje komade dužine 5 cm. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene zamotuljke. Odozgo testo zarezati nekoliko puta, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)