Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 1 manji praziluk
- 3 šargarepe
- 150 g mesnate slanine
- 2 jajeta
- 150 g krem sira
- 50 g milerama
- 30 g parmezana
- 100 g mocarele
- 3 kašike ulja
- bosiljak, so
Priprema:
1. Praziluk, mocarelu i slaninu iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti slaninu, dodati praziluk i šargarepu pa sve zajedno pržiti dok povrće ne omekša.
3. Posebno u odgovarajućoj posudi umutiti jaja, parmezan, mileram i krem sir. Dodati malo bosiljka i soli po ukusu.
4. Lisnato testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm a zatim pomoću okruglog zupčastog noža iseći kocke veličine 12x12 cm.
5. Manje okrugle kalupe za tart nauljiti te u svaki staviti po kocku lisnatog testa. Preko testa sipati malo fila od sira, a zatim rasporediti prženo povrće sa slaninom i odozgo posuti mocarelom.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)