Sastojci:
- 4 brancina
- 4 čena belog luka
- 4 kašike prezli
- 2 dl belog vina
- 2 dl maslinovog ulja
- ruzmarin, bosiljak
- peršun, majčina dušica
- 1 limun
- 1 kg krompira
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Beli luk ispasirati, a svež ruzmarin, bosiljak, peršun i majčinu dušicu sitno iseckati.
3. Brancine oprati i osušiti pa ih napuniti pripremljenom začinskom smesom. Utrobu pričvrstiti čačkalicama.
4. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati punjenu ribu. Preliti je maslinovim uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC. Kada je riba napola pečena, preliti je belim vinom i peći dok ne porumeni.
5. Krompir oguliti i obariti u slanoj vodi, a potom ga iseći na kocke ili okruglom kašičicom izvaditi krugove.
6. Pečenu ribu preliti sokom od limuna i poslužiti uz krompir.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)