Sastojci:
- 4 brancina
- 4 čena belog luka
- 4 kašike prezli
- 2 dl belog vina
- 2 dl maslinovog ulja
- ruzmarin, bosiljak
- peršun, majčina dušica
- 1 limun
- 1 kg krompira
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Beli luk ispasirati, a svež ruzmarin, bosiljak, peršun i majčinu dušicu sitno iseckati.
3. Brancine oprati i osušiti pa ih napuniti pripremljenom začinskom smesom. Utrobu pričvrstiti čačkalicama.
4. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati punjenu ribu. Preliti je maslinovim uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC. Kada je riba napola pečena, preliti je belim vinom i peći dok ne porumeni.
5. Krompir oguliti i obariti u slanoj vodi, a potom ga iseći na kocke ili okruglom kašičicom izvaditi krugove.
6. Pečenu ribu preliti sokom od limuna i poslužiti uz krompir.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)