Sastojci:
- 600 g krompira
- 1 veći plavi patlidžan
- 5 fileta pečene paprike
- 120 g kuskusa
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 400 g pelata paradajza
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašičica šećera
- 2 dl vode, ulje
- bosiljak, peršun
- mešavina začina
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kolutove.
3. Kolutove krompira i patlidžana propržiti na vrelom ulju.
4. Posebno pripremiti sos. Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati paradajz pire te i njega kratko propržiti. Zatim dodati izmiksani pelat paradajza, vodu, šećer i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuvati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti kolutove krompira. Preliti ih sa malo sosa od paradajza i posuti kuskusom. Poređati kolutove patlidžana, preliti ih sosom i posuti kuskusom, na kraju rasporediti filete pečene paprike, preliti ih preostalim sosom i posuti kuskusom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)