Sastojci:
- 600 g krompira
- 1 veći plavi patlidžan
- 5 fileta pečene paprike
- 120 g kuskusa
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 400 g pelata paradajza
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašičica šećera
- 2 dl vode, ulje
- bosiljak, peršun
- mešavina začina
Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kolutove.
3. Kolutove krompira i patlidžana propržiti na vrelom ulju.
4. Posebno pripremiti sos. Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati paradajz pire te i njega kratko propržiti. Zatim dodati izmiksani pelat paradajza, vodu, šećer i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuvati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti kolutove krompira. Preliti ih sa malo sosa od paradajza i posuti kuskusom. Poređati kolutove patlidžana, preliti ih sosom i posuti kuskusom, na kraju rasporediti filete pečene paprike, preliti ih preostalim sosom i posuti kuskusom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)