Sastojci:
- 6 većih bataka sa karabatakom
- 200 g krem sira
- 1 kašičica seckanog bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- mešavina začina
- 1 dl soja sosa, so
- 1 kašičica majčine dušice
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 200 g pirinča
Priprema:
1. Karabatake ne odvajati od bataka već ih uzdužno zaseći i pažljivo odvojiti od kostiju tako da sa batacima ostanu jedna celina. Iz bataka ne vaditi kosti.
3. Pripremljenom smesom od sira premazati prostor između mesa i kožure, a potom kožuru vratiti na mesto.
4. Prazninu karabataka napuniti preostalom smesom od sira i pričvrstiti čačkalicama da fil ne iscuri.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nauljiti. Poslagati pripremljene batake i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi, ocediti od suvišne tečnosti i preliti soja sosom. Potom ga poslužiti kao prilog uz pečene batake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)