Sastojci:
- 6 većih bataka sa karabatakom
- 200 g krem sira
- 1 kašičica seckanog bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- mešavina začina
- 1 dl soja sosa, so
- 1 kašičica majčine dušice
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 200 g pirinča
Priprema:
1. Karabatake ne odvajati od bataka već ih uzdužno zaseći i pažljivo odvojiti od kostiju tako da sa batacima ostanu jedna celina. Iz bataka ne vaditi kosti.
3. Pripremljenom smesom od sira premazati prostor između mesa i kožure, a potom kožuru vratiti na mesto.
4. Prazninu karabataka napuniti preostalom smesom od sira i pričvrstiti čačkalicama da fil ne iscuri.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nauljiti. Poslagati pripremljene batake i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi, ocediti od suvišne tečnosti i preliti soja sosom. Potom ga poslužiti kao prilog uz pečene batake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)