Priprema:
- 4 fileta soma
- 150 g tankih listova slanine
- 30 g suvog grožđa
- 1 glavica crnog luka
- 3 dl neutralne pavlake
- 0,5 dl vermuta
- 40 g putera
- 1 veza vlašca
- 150 g kukuruznog griza
- 1 limun
- ulje
- mešavina začina
Priprema:
1. Filete soma uzdužno preseći napola tako da se od jednog fileta dobiju dve trake.
2. Potom trake od ribe poprskati sokom od limuna, začiniti po ukusu i uvaljati u kukuruzni griz.
3. Oko jedne panirane trake uplesti dva lista slanine (prema uputstvu sa slike).
4. Ovako pripremljenu ribu ispržiti na vrelom ulju, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Posebno na puteru propržiti sitno seckani crni luk, dodati neutralnu pavlaku, vermut i suvo grožđe te kratko prokuvati.
6. Pred kraj kuvanja dodati sitno seckani vlašac, začiniti i promešati.
7. Prženu ribu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)