Sastojci:
- 2 plava patlidžana
- 250 g feta sira
- 150 g suvog vrata
- 1 dl maslinovog ulja
- 300 g pelata paradajza
- 1/2 praziluka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica šećera
- 40 g parmezana
- origano, so
Priprema:
1. Patlidžan uzdužno iseći na listove debljine 5 mm.
2. Listove patlidžana sa jedne strane unakrsno zaseći kako bi se dobio izgled mreže. Zatim ih kratko prokuvati u slanoj vodi, a potom izvaditi i ostaviti da se ocede.
3. Feta sir iseći na listove.
4. Na polovinu svakog lista patlidžana staviti komad feta sira i kolut suvog vrata. Posuti origanom i preklopiti.
5. Praziluk i beli luk sitno iseckati i propržiti na maslinovom ulju. Dodati mleveni pelat paradajza i malo vode pa dinstati dok se ne dobije kašasti umak. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljitii u nju poslagati punjene patlidžane tako da se na krajevime preklapaju. Preliti ih pripremljenim umakom i posuti parmezanom. Staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)