Sastojci:
- 2 plava patlidžana
- 250 g feta sira
- 150 g suvog vrata
- 1 dl maslinovog ulja
- 300 g pelata paradajza
- 1/2 praziluka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica šećera
- 40 g parmezana
- origano, so
Priprema:
1. Patlidžan uzdužno iseći na listove debljine 5 mm.
2. Listove patlidžana sa jedne strane unakrsno zaseći kako bi se dobio izgled mreže. Zatim ih kratko prokuvati u slanoj vodi, a potom izvaditi i ostaviti da se ocede.
3. Feta sir iseći na listove.
4. Na polovinu svakog lista patlidžana staviti komad feta sira i kolut suvog vrata. Posuti origanom i preklopiti.
5. Praziluk i beli luk sitno iseckati i propržiti na maslinovom ulju. Dodati mleveni pelat paradajza i malo vode pa dinstati dok se ne dobije kašasti umak. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljitii u nju poslagati punjene patlidžane tako da se na krajevime preklapaju. Preliti ih pripremljenim umakom i posuti parmezanom. Staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)