Sastojci:
- 800 g pilećeg belog mesa
- prstohvat praška za pecivo
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- prezli po potrebi
- 200 g mocarele
- 1 dl kisele vode
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- mešavina začina, biber
- 500 g krompira
- 3 dl ulja
Priprema:
1. Pileće belo meso, crni i beli luk iseći na krupnije kocke. Zatim pripremljene sastojke samleti na mašini za mlevenje.
3. Dobijenu masu za pljeskavice ostaviti u frižideru da odmori.
4. Mocarelu iseći na kolutove.
5. Odležalu smesu za pljeskavice podeliti na gomilice. Od svake gomilice mesa nauljenim rukama istanjiti pljeskavicu. Na sredinu svake pljeskavice staviti kolut mocarele, a zatim preklopiti krajeve ka unutra da se spoje.
6. Na vrelo ulje spuštati punjene pljeskavice tako da spojeni krajevi budu okrenuti nadole. Pljeskavice pržiti dok ne porumene.
7. Krompir očistiti i iseći na štapiće te ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz pljeskavice.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)