Sastojci:
- 800 g pilećeg belog mesa
- prstohvat praška za pecivo
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- prezli po potrebi
- 200 g mocarele
- 1 dl kisele vode
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- mešavina začina, biber
- 500 g krompira
- 3 dl ulja
Priprema:
1. Pileće belo meso, crni i beli luk iseći na krupnije kocke. Zatim pripremljene sastojke samleti na mašini za mlevenje.
3. Dobijenu masu za pljeskavice ostaviti u frižideru da odmori.
4. Mocarelu iseći na kolutove.
5. Odležalu smesu za pljeskavice podeliti na gomilice. Od svake gomilice mesa nauljenim rukama istanjiti pljeskavicu. Na sredinu svake pljeskavice staviti kolut mocarele, a zatim preklopiti krajeve ka unutra da se spoje.
6. Na vrelo ulje spuštati punjene pljeskavice tako da spojeni krajevi budu okrenuti nadole. Pljeskavice pržiti dok ne porumene.
7. Krompir očistiti i iseći na štapiće te ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz pljeskavice.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)