Sastojci:
- 1 veći svinjski file
- 500 g pilećeg filea
- 4 dl soka od paradajza
- 1 dl belog vina
- 2 dl juneće supe
- 1 veći brokoli
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica seckanog bosiljka
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Svinjski i pileći file uzdužno iseći na trake debljine 2 cm.
3. Pomešati sok od paradajza, belo vino, ulje i juneću supu te dodati pasirani beli luk, bosiljak, začine po ukusu i promešati.
4. U vatrostalnu posudu sipati pripremljenu smesu od paradajza, a zatim u nju poslagati pletenice od mesa da ogreznu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri.
5. Brokoli obariti u slanoj vodi, ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)