Sastojci:
- 300 g tikvica
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- 3 jajeta
- 180 g brašna
- 40 g parmezana
- 100 g suvog vrata
- 1 prašak za pecivo
- mešavina začina
Priprema:
1. Tikvice očistiti i izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i parmezan da se dobije ujednačena smesa.
4. Zatim dodati tikvice, suvi vrat i začine po ukusu te polako promešati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom pa do tri četvrtine kalupa sipati pripremljenu smesu.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Kada se pitice ispeku, ivice testa pomoću noža pažljivo odvojiti od kalupa da se lakše izvade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)