Sastojci:
- 300 g tikvica
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- 3 jajeta
- 180 g brašna
- 40 g parmezana
- 100 g suvog vrata
- 1 prašak za pecivo
- mešavina začina
Priprema:
1. Tikvice očistiti i izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i parmezan da se dobije ujednačena smesa.
4. Zatim dodati tikvice, suvi vrat i začine po ukusu te polako promešati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom pa do tri četvrtine kalupa sipati pripremljenu smesu.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Kada se pitice ispeku, ivice testa pomoću noža pažljivo odvojiti od kalupa da se lakše izvade.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)