Sastojci:
- 900 g mekog brašna tipa 400
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 dl ulja
- 5 dl mlake vode
- 1 kašika soli
- 3 kašike sode bikarbone
- susam, mak
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 2 dl mlake vode, kašičicu brašna, šećer i svež kvasac. Dobro izmešati da ne bude grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Od nadošlog testa prema uputstvu sa slike oblikovati pletenice. Pletenice ostaviti na kratko da nadođu.
4. U većoj šerpi sjediniti vodu sa sodom bikarbonom i kuvati dok ne proključa. Zatim u nju spuštati nadošle pletenice (dve po dve) i kuvati ih 30 sekundi sa jedne i 30 sekundi sa druge strane. Vaditi ih rešetkastom kašikom i spuštati na pleh koji je prethodno obložen papirom za pečenje.
5. Pletenice posuti susamom ili makom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)