Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 300 g spanaća
- 0,5 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 3 dl mleka
- 1 jaje
- 8 prepeličjih jaja
- 2 čena belog luka
- mešavina začina
- so
Priprema:
1. Spanać očistiti i obariti u slanoj vodi pa ga ocediti i sitno iseckati.
3. Lisnato testo istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 5 mm. Okruglim zupčastim nožem iseći kvadrate 10x10 cm. Unutar svakog kvadrata zaseći dva suprotna ugla, a potom ih unakrsno preklopiti da se dobije okvir na pitici.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati oblikovane prazne pitice. Unutar okvira od testa sipati po dve kašike spanaća i odozgo razbiti jedno prepeličje jaje. Okvire premazati umućenim jajetom.
5. Pitice peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)