Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 300 g spanaća
- 0,5 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 3 dl mleka
- 1 jaje
- 8 prepeličjih jaja
- 2 čena belog luka
- mešavina začina
- so
Priprema:
1. Spanać očistiti i obariti u slanoj vodi pa ga ocediti i sitno iseckati.
3. Lisnato testo istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 5 mm. Okruglim zupčastim nožem iseći kvadrate 10x10 cm. Unutar svakog kvadrata zaseći dva suprotna ugla, a potom ih unakrsno preklopiti da se dobije okvir na pitici.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati oblikovane prazne pitice. Unutar okvira od testa sipati po dve kašike spanaća i odozgo razbiti jedno prepeličje jaje. Okvire premazati umućenim jajetom.
5. Pitice peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)