Sastojci:
- 1 kg junetine od buta
- 4 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 200 g pelata paradajza
- 1 dl crnog vina
- 50 g sušenog paradajza
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1/2 kašičice kima
- 1/2 kašičice cimeta
- 300 g testenine po želji
- mešavina začina
- 4 kašike ulja
Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk i sušeni paradajz na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Kada je meso napola gotovo, dodati crno vino, izgnječeni pelat paradajza, sušeni paradajz, vinsko sirće i lovorov list. Nastaviti sa dinstanjem dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati kim, cimet i začine po ukusu.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja pa procediti od suvišne tečnosti.
6. Junetinu u aromatičnom sosu poslužiti uz barenu testeninu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)