Sastojci:
- 1 kg junetine od buta
- 4 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 200 g pelata paradajza
- 1 dl crnog vina
- 50 g sušenog paradajza
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1/2 kašičice kima
- 1/2 kašičice cimeta
- 300 g testenine po želji
- mešavina začina
- 4 kašike ulja
Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk i sušeni paradajz na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Kada je meso napola gotovo, dodati crno vino, izgnječeni pelat paradajza, sušeni paradajz, vinsko sirće i lovorov list. Nastaviti sa dinstanjem dok meso potpuno ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pred kraj dinstanja dodati kim, cimet i začine po ukusu.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja pa procediti od suvišne tečnosti.
6. Junetinu u aromatičnom sosu poslužiti uz barenu testeninu.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)