Sastojci:
- 500 g neočišćenih gambora
- 150 g pirinča
- 1 dl belog vina
- 3 čena belog luka
- 1 veća crvena paprika
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 praziluk
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika margarina
- maslinovo ulje
- mešavina začina
- šafran
Priprema:
1. Pirinač obariti u slanoj vodi sa šafranom, a potom ga procediti od suvišne rečnosti.
3. Praziluk iseći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulje propržiti praziluk i beli luk, a zatim dodati papriku i kukuruz šećerac te i njih kratko propržiti.
5. Potom sipati belo vino, dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe od gambora.
6. Kada povrće omekša, dodati gambore, pirinač, margarin, peršun i začine po ukusu te polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)