Sastojci:
- 500 g neočišćenih gambora
- 150 g pirinča
- 1 dl belog vina
- 3 čena belog luka
- 1 veća crvena paprika
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 praziluk
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 kašika margarina
- maslinovo ulje
- mešavina začina
- šafran
Priprema:
1. Pirinač obariti u slanoj vodi sa šafranom, a potom ga procediti od suvišne rečnosti.
3. Praziluk iseći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulje propržiti praziluk i beli luk, a zatim dodati papriku i kukuruz šećerac te i njih kratko propržiti.
5. Potom sipati belo vino, dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe od gambora.
6. Kada povrće omekša, dodati gambore, pirinač, margarin, peršun i začine po ukusu te polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)