Sastojci:
- 400 g očišćenih gambora
- 180 g tarane
- 400 g pelata paradajza
- 2 crvene paprike
- 1 šargarepa
- 2 glavice crnog luka
- prstohvat belog luka u prahu
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, crvenu papriku na štapiće, a šargarepu izrendati na krupno rende. Pelat paradajza izmiksati.
3. Potom dodati pelat paradajza i dinstati dok povrće napola na omekša.
4. Zatim dodati taranu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok testenina ne nabubri.
5. Na kraju dodati gambore, beli luk u prahu i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok gambori ne omekšaju. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)