Sastojci:
- 500 g spiralne testenine
- 400 g pelata paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 100 g celera
- 1 crvena paprika
- 50 g parmezana
- 1 kašičica šećera
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni i beli luk što sitnije iseckati, a šargarepu i celer izrendati na krupno rende. Pelat paradajza izgnječiti, a papriku iseći na kockice.
3. Kada je povrće napola dinstano, dodati pelat paradajza i kratko prokuvati.
4. Dinstano povrće sa saftom u kome se kuvalo izmiksati ili ispasirati i vratiti na ringlu. Dodati papriku, začine po ukusu i kuvati dok paprika ne omekša.
5. Pred kraj kuvanja dodati parmezan, začine po ukusu i promešati.
6. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)