Sastojci:
- 500 g špageta
- 4 dl neutralne pavlake
- 50 g parmezana
- 4 trougla topljenog sira
- 3 mlade tikvice
- 1 šargarepa
- 4 kašike ulja
- bosiljak, so
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Tikvice zajedno sa korom i očišćenu šargarepu izrendati na krupno rende.
2. Na vrelom ulju propržiti šargarepu, dodati tikvice te i njih propržiti. Potom ih ocediti od suvišne masnoće i začiniti po ukusu.
3. U šerpi sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan i trouglove topljenog sira. Dodati začine po ukusu i kratko prokuvati kako bi se dobila ujednačena smesa.
4. Špagete obariti u slanoj vodi pa ih ocediti od suvišne tečnosti. Potom ih poprskati sa malo ulja kako se ne bi slepile.
5. Pripremljenu testeninu preliti sosom od pavlake, dodati prženo povrće, bosiljak i začine po ukusu i polako promešati varjačom.
6. Gotovo jelo poslužiti dok je još toplo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)