Sastojci:
- 400 g tankih roštilj kobasica
- 200 g slanine u listovima
- 500 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- susam
Priprema:
1. Roštilj kobasice pomoću čačkalice izbostiti na nekoliko mesta, a potom ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
3. Svaki komad uviti u list slanine i kratko propržiti na ulju da slanina porumeni. Zatim ocediti od masnoće i ostaviti da se ohladi.
4. Lisnato testo pomoću oklagije istanjiti u pravougaonik debljine 0,5 cm, pa okruglim zupčastim nožem iseći na kvadrate (7x7 cm).
5. Na svaki kvadrat staviti kobasicu u slanini i urolovati. Krajeve testa ručno pritisnuti da se slepe, a višak testa odstraniti.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati punjene paketiće. Premazati ih jajetom i posuti susamom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)