Jelena Jakovljević bin Drai otvara vrata raskošne vile u Dubaiju

Jelena Jakovljević bin Drai otvara vrata raskošne vile u Dubaiju

Autor: | 02/06/2014

0


Život Jelene Jakovljević bin Drai podjednako je interesantan ovdašnjoj javnosti i stanovnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata. Supruga Saida bin Draija, sina nekadašnjeg ministra protokola, već trinaest godina živi u Dubaiju, gde vodi čak šest izuzetno uspešnih poslova, među kojima i salone lepote “Vanilla by Jelena” i “Chocolate by Jelena”, ekskluzivni butik hrane “milk&HONEY” i kliniku “Al Das Medical Clinic”. Kao da sve ovo nije dovoljno, nedavno je lansirala modnu liniju “Duchess by Jelena”, u kojoj dominiraju raskošni kaftani, abaje, večernje i koktel haljine. Jedna od najlepših Srpkinja majka je troje dece, kćerke Asje i sinova Hamdana i Hilala.
Ekipu magazina “Hello!” nekadašnja misica ugostila je u svojoj bajkovitoj kući na plaži „Džumeira“ u Dubaiju, u koji je pre više od jedne decenije došla sa idejom da se u njemu odmara dve nedelje.
- Ovo je kuća mog svekra, ali je cela porodica koristi sa velikim uživanjem. To je naša oaza za relaksaciju, zabavu i obeležavanje važnih datuma - objašnjava Jelena.

Šta najviše volite kod nje?
- Oduševljena sam lokacijom, magičnim prisustvom plaže. Raskošni vrt, opasan masovnim zidinama prekrivenim bugenvilijama, gleda na more, pa vam se čini kao da ste na jugu Francuske, recimo.

Postoji li stvar koja za vas ima posebnu vrednost?

- Ništa materijalno, najdragocenije su uspomene. Ovde sam proslavila devojačko veče, i ono je zauvek ostalo tu. Sećanje na posebne trenutke najveće je bogatstvo.

Sudeći po enterijeru, ljubitelj ste elegancije i minimalizma?
- Kao devojčica, maštala sam o kući na plaži, baš poput ove. Međutim, kako sam odrastala, tako se menjao i moj ukus. Dom u kome živim sa suprugom i decom odražava stil koji preferiram - sve je belo i prepuno “Lalique Cristalle” detalja, čiji sam pasionirani kolekcionar.

Šta vam se najviše dopada u životu na Bliskom istoku?

- Dubai je moj grad, u njemu sam punih trinaest godina, gotovo pola života. Malo koje mesto na svetu pruža ovoliku sigurnost. Volim da kažem da je Dubai moja lepa sudbina.

Nedostaje li vam Srbija?
- Svakako da mi nedostaje. U Srbiji su moji koreni, moja krv, ali dom mi je ovde, tu gde su mi suprug i deca. Rodni Žabalj, nažalost, ne posećujem tako često kao nekada. Sa troje dece, od kojih najstarije ima samo četiri godine, veoma je zahtevno putovati, pa moji roditelji i najbliži prijatelji dolaze u Dubai dva ili tri puta godišnje. Moj rođeni brat i njegova supruga takođe žive u Emiratima.

Govorite li arapski?
- Arapskim se služim, ali svakodnevno komuniciram na engleskom. U zemlji u kojoj stanovništvo govori engleski veoma je teško naučiti arapski. Nadam se da će se moja deca služiti i srpskim i arapskim, baš kao njihovi roditelji.

Modna linija “Duchess by Jelena”, koju ste pokrenuli pre nekoliko godina, odiše ekstremnom ženstvenošću. Gde pronalazite inspiraciju?

- Sofisticirane žene širom sveta žele večne komade koji su glamurozni i ne ugrožavaju njihov komfor. Bez obzira da li težite rafiniranom izgledu ili preferirate nešto ekstravagantniji - moja linija zadovoljava svačiji afinitet. Inspirisana je ikonama stila kao što su Grejs Keli, kraljica Ranija od Jordana i Šeika Mozah, koja pripada najmoćnijim ženama Katara.

Imate li omiljeni komad u kolekciji?
- Ne bih mogla da se odlučim samo za jedan, to je kao kada biste me pitali koje dete više volim.

Ko su vaše ikone stila?

- Dopada mi se kako se odevaju Šarliz Teron i Penelope Kruz. Spomenula bih i Melaniju Tramp, Šeiku Mozah i Kejt Midlton. Mnogo je prelepih dama koje smatram istinskim ikonama stila.

Kako biste u tri reči opisali svoj stil?
- Rekla bih da je jednostavan, elegantan i prikladan mojim godinama i društvenom statusu.

Majka ste troje dece, a uspešno ste angažovani na više poslova. Kako sve postižete?
- Savršena organizacija ključ je mog uspeha. Na početku je bilo drugačije, imala sam jedno dete i jedan posao, dok danas imam dvoje male dece, jednu bebu i šest kompanija. Nemam drugu mogućnost nego da budem savršeno organizovana. Tri dana posvećena sam isključivo poslu, dok je ostatak nedelje rezervisan samo za porodicu. Tada na scenu stupaju menadžeri, a ja provodim vreme sa Saidom i decom, na plaži, brodu ili porodičnom imanju. Na sreću, imam odličan tim u koji imam apsolutno poverenje. Oduvek sam bila radoholičar i opcija da budem samo domaćica u mojoj glavi nikada nije postojala. Često radim i posle ponoći. Više niko nije iznenađen kada u dva ujutru od mene dobije mejl.

Šta biste savetovali zaposlenim majkama?

- Savetovala bih im da onog trenutka kada napuste kancelariju više ne razmišljaju o poslu sve dok se u nju ne vrate. Ne smemo dozvoliti da posao remeti naš privatni svet i lepote koje on nosi.

Da li biste iz zavidne karijere izdvojili nešto kao najveću poslovnu lekciju?
- Početkom devedesetih naučila sam kako da rukujem novcem. U ratnom periodu moja porodica, koja je do tada živela pristojno i normalno, za kratko vreme sišla je nekoliko stepenika niže, a o našem opstanku odlučivali su krompir i paradajz. Iako sada živim daleko bolje nego devedesetih, ne bih se plašila kada bih ponovo morala da krenem od nule jer sam sve to već prošla. Jednom prilikom rekla sam sebi da ću pre tridesete započeti ozbiljan biznis u koji ću uložiti novac i znanje koje sam stekla tokom manekenske karijere. To sam i učinila. Sve radim zbog dece kako bih im život učinila lakšim i lepšim, baš kao što su to mom bratu i meni omogućili naši roditelji.

Kako se opuštate?
- Volim da spavam, da uređujem vrt.

Vlasnica ste salona lepote “Vanila”, zahvaljujući kome izgledate besprekorno. Imate li omiljeni tretman?
- Bez razmišljanja ću se opredeliti za marokansko kupatilo, popularno i kao “Hammam Maghrabi”. Tretman podrazumeva uklanjanje mrtvih ćelija kože, a lice i telo osvežava i hrani maskama na prirodnoj bazi. Potom se u prelepoj prostoriji opuštate uz masažu, posle čega ste bukvalno preporođeni. U marokansko kupatilo idem jednom mesečno, i to su definitivno dva sata u kojima maksimalno uživam.

Šta za vas predstavlja lepota?
- Studirala sam arhitekturu, majka mi je nastavnica likovne kulture, što znači da mi je vizuelno oduvek bilo važno.

Postoji li kozmetički proizvod bez koga ne možete da zamislite život?
- Ne mogu da živim bez dnevne kreme “La Preire”, poslednjih deset godina ona je moj saveznik u nezi.

I posle tri trudnoće izgledate perfektno. U čemu je tajna?
- S obzirom da imam malu decu sasvim je normalno da trčanje za njima podrazumeva gubljenje kilograma. Verujem da sa svakim novim porođajem telo ulazi u rutinu i sve se lakše vraća u prvobitno stanje. Možda posle petog deteta budem u istoj formi kao kada sam bila mis Jugoslavije, nikad se ne zna.

Koji su vaši ciljevi u ovoj godini?
- Fokusirana sam na kliniku “Al Das Medical Clinic”, koju sam pre godinu dana otvorila na ostrvu Palma. Reč je o jednoj od dve najbolje privatne klinike, prema izboru medicinske organizacije “Dubai Health Authority”. Volela bih da ostvarim i sve ono što sam zacrtala u vezi sa humanitarnim radom u Kambodži i Srbiji.

Iz svega što ste do sada naučili, šta mislite da će jednog dana biti najbolji savet vašoj deci?
- Da je obrazovanje ključ koji otvara sva vrata. Mnogi misle da mi je kao bivšem modelu najvažnije da dobro izgledam i da sam bez mnogo muke dospela tu gde sam danas. Onda se iznenade kada im kažem koliko sam radila na sebi, da sam honorarima od modelinga finansirala školovanje. Uspeh koji sam postigla nije zavisio samo od moje pojave.


Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Mirjana Khairallah

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti