Sastojci:
- 500 g tortelina sa sirom
- 500 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 100 g mariniranih šampinjona
- 100 g kečapa
- 5 dl mleka
- 60 g putera
- 2 kašike brašna
- 3 trougla topljenog sira
- 250 g kačkavalja
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Torteline obariti u slanoj vodi pa ih procediti od suvišne tečnosti.
3. Pred kraj dinstanja dodati seckane marinirane šampinjone, kečap, začine po ukusu i promešati.
4. Posebno u manjoj posudi otopiti puter, te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati kako bi se dobio ređi sos.
5. U bešamel sos dodati topljeni sir, začine po ukusu i promešati.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati polovinu tortelina, preliti ih sa malo bešamela i naneti fil od mlevenog mesa. Preko mesa posuti polovinu rendanog kačkavalja i naneti preostale torteline. Preliti ostatkom bešamel sosa i posuti drugom polovinom kačkavalja.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)